Растения и интериорни решения - investedstroi.com
office plants

Растения и интериорни решения

Растенията придават красота и свежест на вътрешните и външните пространства. Това е факт. Въпреки това, растенията добавят много повече от “просто” външна красота. Ако погледнете малко по-дълбоко, ще откриете, че предимствата на интериорния дизайн с растения е много повече от създаване на естетически приятна за очите аранжировка.

Вътрешната растителна декорация осигурява приятна и спокойна среда, където можете да работите, да се отпуснете и да живеете, но има и различни ползи за здравето, които добавят много повече стойност за обитателите. Много хора прекарват по-голямата част от дните си в офиса, а това увеличава шансовете да се почувстват потиснати и да получат синдром на болната сграда.

Добавянето на стайни растения в офиса или у в дома, намаляват усещането, че сте хванати в капан. Нека разгледаме по-задълбочено основните предимства на вътрешната декорация на растения.

интериорни решения

Намален стрес

Когато сме в близост до зеленина, се чувстваме по-спокойни и изпитваме по-малко стрес. Всеки път, когато си помислите за спокойна среда, вероятно представяте себе си в обстановка, подобна на дзен с буйни зелени растения наоколо, клокочешти рекички и стичащи се водопади, които тихо ви успокояват и отпускат през целият път.

Статистиката показва, че работниците са по-продуктивни в офиси с вътрешно озеленяване а болните основно предпочитат стаи с растения и цветя. Съществуват доказателства, които показват, че учениците се представят по-добре в зелена среда. Зеленият цвят на растенията отпуска ума и успокоява тялото.

Много офиси съобщават за намаляване на служителите, които ползват болнични и повишаване на производителността, когато има вътрешно озеленяване. Незначителни здравословни проблеми като главоболие и умора също се намаляват при наличието на буйни зелени растения.

Подобрено качество на въздуха

Едно от най-познатите предимства на вътрешната растителна декорация е подобреното качество на въздуха. Растенията са известни с това, че абсорбират въглеродния диоксид и го освобождават обратно в околната среда като кислород, което е огромна полза за хората. Някои растения също абсорбират вредни химикали и токсини, което помага за пречистването на въздуха, който дишаме. Самото присъствие на стайни растения създава усещане за освежаване.

Растението Sansevieria, или растението Snake, също е известно с това, че абсорбира въглероден диоксид и се превръща в кислород през нощта (повечето растения правят това през деня), което го прави полезно растение за спални. Стайните растения също могат да помогнат за увеличаване на влажността, намаляване на нивата на прах, намаляване на определени замърсители и поддържане на ниски температури на въздуха.

Подобрено самочувствие

Притежаването и грижата за растенията помага за подобряване на емоционалното здраве. Помага ви да се чувствате необходими и не се чувствате сами. Комбинирайте това с вече обилните ползи от управлението на стреса и ще получите рецепта за повишаване на общото усещане. Добавянето на няколко стайни растения към вашето пространство ще ви помогне да облекчите напрежението, да намалите стреса, да се чувствате спокойни и щастливи.

По-тих фонов шум

Изследванията показват, че растенията могат да помогнат за намаляване на шума от натоварените пътища и напоследък е доказано, че вътрешните растения намаляват нивата на фоновия шум на закрито. Растенията и техните листа абсорбират и отразяват шума, което от своя страна прави средата по-удобна за посетители, жители или работещи. Добавянето на растения към вашето пространство е лесен начин да помогнете за филтриране и абсорбиране на излишните шумове, за да осигурите спокойна среда.

интериорни решения

Естетически приятни

Просто казано, растенията са красиви и повечето хора добавят растения към декора си за визуална привлекателност. Това надхвърля букета от свежи цветя, които издържат само седмица или две във ваза на масата ви в трапезарията. Малки и големи дървета, папрати и различни други растения могат да подобрят естетиката на вашия дом. Тези декоративни растения добавят цвят, атмосфера, индивидуалност и живот на едно уютно пространство.

Независимо каква мотивация стои зад интереса към вътрешната декорация на растенията, трудно е да се отрекат множеството допълнителни предимства, които придружават растенията. Освен подобрената среда, подобна на дзен и естетическата привлекателност, растенията помагат за намаляване на стреса и напрежението, могат да намалят фоновия шум, създават спокойна среда, значително подобряват качеството на въздуха и могат да подобрят цялостното психично здраве и благополучие на човек.

Кой би си помислил, че едно малко растение, което седи в ъгъла, може да постигне толкова много? Инвестед Строй предлага решения за интериорния и екстериорния дизайн на растения и цветя за жилищни, търговски, офис сгради, хотели. Нашият експертен екип предоставя пълна оценка на вашето пространство и създава персонализирани препоръки въз основа на нуждите на вашия дом или бизнес.

Инвестед Строй също така предлага услуги по поддръжка на вашите растения и цветя, за да можете да гарантирате, че те винаги са здрави, щастливи и ефективни. Ако имате някакви въпроси относно предимствата на вътрешната декорация на растения, моля, свържете се с нас за съдействие.