Хидроизолации на покриви, тераси и дуги - investedstroi.com
[ Покриви ]

Хидроизолации на скатни или плоски покриви, тераси, веранди

Когато вземете решение да ремонтирате покрива си с хидроизолация трябва да знаете някои основни неща. Трябва да изберете коректна фирма за изпълнението,да изберете подходящи хидроизолационни материали с гаранция за качество от производител. Полагането на качествена хидроизолация ви дава спокойствието че няма да имате проблеми с течащи покриви, петна по тавана, паднала мазилка.

хидроизолация

Полагането на хидроизолация е много добър избор за решаване с течове, появата на влага, и конденз на покрива, всички знаем че това вреди на нашето здраве. Това което ще предпази покрива ви е двупластова хидроизолация която се залепва газопламъчно на първи пласт воалит без посипка и втори пласт с посипка препоръчителната дебелина на воалит трябва да е 3.5 кг. На първи слой и 4.5 кг. за втори, разполагаме с обучени специалисти за направата на хидроизолация. Отстраняваме трайно проблемите на нашите клиенти те получават професионални хидроизолационни решения с качествени материали. През годините работа сме натрупали голям практически опит, следим новостите в строителството усъвършенстваме се и се развиваме. Правим го, защото професионалният ни стандарт изисква качество и сигурност при полагане на хидроизолация.

Качеството за нас е на първо място

Работата се извършва под непрекъснат контрол на техническо лице.

Получавате гаранция за извършената работа

Работим с качествени материали, гарантиращи дългосрочни експлоатационни качества и сугурност. Затова имаме сигурност за предадените обекти и всеки клиент получава гаранция за извършените услуги. В зависимост от вида дейност, препоръчваме подходящи материали и използваме съответният стандарт препоръчан от произодителя за полагане. Така, се избягват всякакви компромиси и вероятност за бъдещи проблеми.

Видове хидроизолации

Синтетични – TPO, PVC, EVA/EBA

Основна съставка на TPO мембраните е термопластичен полиолефин. Този вид мембрана е с висока гъвкавост и якост. Характерно е ниско тегло на материала. Полага се еднопластово, в широк диапазон на атмосферната температура. Устойчива е на UV лъчи, микроорганизми, киселина или други химически елементи, притежава висока пожароустойчивост, което я прави подходяща за хидроизолация на покривни градини и изпълнение на баластови системи. Използва се топъл въздух, не се изисква газо-пламъчно заваряване.

PVC мембраните се произвеждат от гъвкав поливинилхлорид. Намира приложение в хидроизолационни системи за гражданско, промишлено и инфраструктурно строителство, при нови или ремонт на съществуващи обекти. Използват се за хидроизолация на резервоари, покривни системи, основи, тунели. Полага се с топъл въздух.

EVA/EBA мембраните съдържат EVA (етил – винил ацетат) или EBA (етил – бутилдиен ацетон). Те съчетават предимствата на PVC, като гъвкавост и лесна заваряемост и TPO хидроизолациите – химическа и био-устойчивост. Използват се основно за покривни градини, в предвид UV, корено и химическа устойчивост.

Битумни – APP, SBS, APAO

APP битумните мембрани имат повишена пластичност се използват в географски райони, които изискват висока устойчивост на топлина. Произвеждат от модифициран с еластопластомерни полимери битум, атактен полипропилен (АPP) и стабилизиращ пълнител. Качествените APP мембрани се отличават с оптимална гъвкавост при ниски температури и съпоставими качества с някои класове SBS мембрани. Подходяща е за полагане като финишен слой. Покрита с минерална посипка или защита от акрилна/ алуминиева боя подобряват допълнително топлоустойчивостта и живота на битумната мембрана. Полагат се на един или два слоя, при плоски покриви, подходящи са за хидроизолация на покривни тераси, основи, фундаменти. Основният недстатък на тези мембрани е втвърдяване при отрицателни температури, което е предпоставка за компроментиране на защитната линия.

SBS битумните мембрани се отличават с добра еластичност и затова са ефективни при ниски температури и в студени климатични зони. Еластичността е резултат от висококачествен дестилиран битум, модифициран с еластопластомерни полимери, стирен бутадиен стирен (SBS) и стабилизиращ пълнител. Тази битумна мембрана има слаба UV защита, поради което е важно, да бъде покрита с минерална посипка или слой баласт. Подходяща е за покривни системи, основи и фундаменти, издържа на значително натоварване, което позволява да е част от многослойна ситема, която в последствие ще бъде натоварвана. Запазва еластичността си при -25 градуса, което гарантира максимална функционалност за българските условия.

APAO битумните мембрани съчетават предимствата на APP и SBS хидроизолациите. Предлагат устойчивост на ниски температури, еластичност, подобрена устойчивост на UV лъчи и висока стабилност на високи температури. Произвеждат се от битум, модифициран с еластопластомерни полимери, аморфен поли-алфа олефин (АPAO) и селективно подбран стабилизиращ пълнител. Подходящи са за плоски покриви, изложени на силно слънчево греене (високи температури), както и критично ниски ниски температури, могат да се използват без минерална посипка или баласт.

[ Препоръки ]

Клиентите за нас

"Мартин Боянов е отговорен професионалист, следва договора стриктно. Окончателната цена не се промени от предварително договорената, а срокът беше спазен. Всичко беше изпълнено с прецизност и внимание към детайла, а крайният ефект - най-високо качество. Изключително съм доволен от услугите на компанията, препоръчвам Инвестед Строй като коректен и отговорен изпълнител!"
Николай Георгиев
Клиент
"Високо качество, бърза работа, коректен изпълнител."
Сия Петрова
Клиент