Ремонт на покрив с битумни керемиди - investedstroi.com
[ Покриви ]

Ремонт на покрив с битумни керемиди

Битумни керемиди

В последно време се забелязват все повече покриви направени с битумни керемиди и това не е случайно. Качествата им ги правят желан избор за масовият потребител. В България този вид керемиди се приемат все още за нещо ново, докато за по-развитите части на Европа и САЩ са стандартно решение от много повече време. Ако погледнем един средно-статистически квартал на САЩ, ще видим че повечето сгради са покрити с битумни керемиди.

Битумните керемиди са устойчиви на резките климатични промени на времето. Материалът позволява да се изпълняват проекти с по сложни и нестандартни форми на покрива, тъй като битумните керемиди са еластични и могат да се огъват.

Наклонът които е необходим за да отводняват правилно е около 15 градуса. Битумните керемиди не могат да се поставят на плосък покрив. За такъв вид покриви се поставят битумни решения и се монтират по газо-пламъчна технология. Едно от големите предимства на битумните керемиди е устойчивостта им на силен вятър, което ги прави отлично решение в зони с потенциал за ураганни ветрове.

ремонт покривни керемиди

Как се монтират битумни керемиди

Битумните керемиди се състоят от няколко слоя – стъклен воал се намира между два слоя битум. От горната страна върху битумният пласт има цветна минерална посипка а от долу кварцов пясък. Правилното монтиране на керемидите зависи от покривната обшивка – до колко тя е изравнена добре почистена и суха. Обшивката може да е дървена или от водоустойчив шперплат.

ремонт на покриви с битумни керемиди

Основата трябва да е равна и непрекъсната. Върху нея се полага битумна мембрана и се залепва с битумно лепило. Поставянето започва от стрехата с ленти, на които предварително им се отразяват полите.

Битумните керемиди се закрепват за покрива, като всяка ивица се заковава с по пет гвоздея. Те трябва да се поставят от хора специалисти които ще започнат с тяхното подреждане от долу на горе като всеки по горен слой ще покрива по долния и така докато се достигне билото на покрива.

ремонт покривни керемиди

Видове битумни керемиди

Съществуват много видове битумни керемиди, клиентите могат да направят своят избор между цветове и форми.

Най-популярни са тека наречените шиндли, те се разделят на 4 групи.

Боброва опашка, Пчелна пита, Триъгълни и Правоъгълни.

Този вид материал има висока издръжливост на променящите се климатични условия.

Тегло на битумните керемиди

Битумните керемиди са лек материал и не придават голяма тежест на покрива, теглото на един квадрат битумни керемиди варира между 8 и 13 кг. Те са много по леки от керамичните и бетонни керемиди които тежат много повече.

Висококачествен монтаж на битумни керемиди за вашето жилище от Инвестед Строй

 

[ Препоръки ]

Клиентите за нас

"Мартин Боянов е отговорен професионалист, следва договора стриктно. Окончателната цена не се промени от предварително договорената, а срокът беше спазен. Всичко беше изпълнено с прецизност и внимание към детайла, а крайният ефект - най-високо качество. Изключително съм доволен от услугите на компанията, препоръчвам Инвестед Строй като коректен и отговорен изпълнител!"
Николай Георгиев
Клиент
"Високо качество, бърза работа, коректен изпълнител."
Сия Петрова
Клиент