Ремонт на покрив с битумни керемиди - investedstroi.com
[ Покриви ]

Ремонт на покрив с битумни керемиди

Битумни керемиди

В последно време се забелязват все повече покриви направени с битумни керемиди и това не е случайно. Качествата им ги правят желан избор за масовият потребител. В България този вид керемиди се приемат все още за нещо ново, докато за по-развитите части на Европа и САЩ са стандартно решение от много повече време. Ако погледнем един средно-статистически квартал на САЩ, ще видим че повечето сгради са покрити с битумни керемиди.

Битумните керемиди са устойчиви на резките климатични промени на времето. Материалът позволява да се изпълняват проекти с по сложни и нестандартни форми на покрива, тъй като битумните керемиди са еластични и могат да се огъват.

Наклонът които е необходим за да отводняват правилно е около 15 градуса. Битумните керемиди не могат да се поставят на плосък покрив. За такъв вид покриви се поставят битумни решения и се монтират по газо-пламъчна технология. Едно от големите предимства на битумните керемиди е устойчивостта им на силен вятър, което ги прави отлично решение в зони с потенциал за ураганни ветрове.

ремонт покривни керемиди

Как се монтират битумни керемиди

Битумните керемиди се състоят от няколко слоя – стъклен воал се намира между два слоя битум. От горната страна върху битумният пласт има цветна минерална посипка а от долу кварцов пясък. Правилното монтиране на керемидите зависи от покривната обшивка – до колко тя е изравнена добре почистена и суха. Обшивката може да е дървена или от водоустойчив шперплат.

ремонт на покриви с битумни керемиди

Основата трябва да е равна и непрекъсната. Върху нея се полага битумна мембрана и се залепва с битумно лепило. Поставянето започва от стрехата с ленти, на които предварително им се отразяват полите.

Битумните керемиди се закрепват за покрива, като всяка ивица се заковава с по пет гвоздея. Те трябва да се поставят от хора специалисти които ще започнат с тяхното подреждане от долу на горе като всеки по горен слой ще покрива по долния и така докато се достигне билото на покрива.

ремонт покривни керемиди

Видове битумни керемиди

Съществуват много видове битумни керемиди, клиентите могат да направят своят избор между цветове и форми.

Най-популярни са тека наречените шиндли, те се разделят на 4 групи.

Боброва опашка, Пчелна пита, Триъгълни и Правоъгълни.

Този вид материал има висока издръжливост на променящите се климатични условия.

Тегло на битумните керемиди

Битумните керемиди са лек материал и не придават голяма тежест на покрива, теглото на един квадрат битумни керемиди варира между 8 и 13 кг. Те са много по леки от керамичните и бетонни керемиди които тежат много повече.

Висококачествен монтаж на битумни керемиди за вашето жилище от Инвестед Строй

 

[ Препоръки ]

Клиентите за нас

"Мартин Боянов е отговорен професионалист, следва договора стриктно. Окончателната цена не се промени от предварително договорената, а срокът беше спазен. Всичко беше изпълнено с прецизност и внимание към детайла, а крайният ефект - най-високо качество. Изключително съм доволен от услугите на компанията, препоръчвам Инвестед Строй като коректен и отговорен изпълнител!"
Николай Георгиев
Клиент
"Изключително благодарни сме, че попаднахме на тази група от отговорни и съвестни хора. Всичко уговорено беше изпълнено точно, както го искахме. Нямаше как нашата поръчка да стане по-бързо, по-качествено и на много достъпна цена. Със сигурност при следваща нужда ще се обърнем отново към тях! Препоръчваме с две ръце и от сърце!"
Анатоли Пандов
Клиент
Имах удоволствието да работя с "Инвестед Строй" и съм развълнуван от резултатите, които продължават да демонтрират качество през последната година, откакто започнах да работя с тях. Целият екип беше професионален, опитен и ангажиран с предоставянето на висококачествен продукт. От началото до края проектът беше добре управляван и изпълнен безупречно. Вниманието към детайла беше изключителен, а готовият продукт надмина очакванията ми. Комуникацията по време на целия проект беше отлична и екипът винаги беше на разположение да отговори на всичките ми въпроси. Горещо препоръчвам тази компания на всеки, който иска да построи или реконструира дома си. Те наистина се грижат за своите клиенти и са отдадени на предоставянето на изключителна работа.
Lukash
Лукаш Капуста
Клиент
Много съвестен и отговорен майстор. Каквото обещае го прави независимо от обстоятелствата и усложненията. Много е подреден и чист. Винаги използва предпазни средства, за да не изцапа или нарани повърхностите - под, стени. И винаги почиства след себе си включително и във входа.
Калоян Зашев
Клиент